Veel gestelde vragen

Ik heb de training Micro:bit al via SLBdiensten gevolgd. Krijg ik dan korting?

Ja zeker, je kunt contact met ons opnemen via servicedesk@slbdiensten.nl of telefonisch, via 020 – 420 13 96.

Waar let de jury op in de beoordeling van mijn STEAM Cup Challenge-project

De jury beoordeelt de projecten op een aantal punten, namelijk: omschrijving van het probleem waar een oplossing voor gezocht is, het onderzoek met uitleg hoe er tot de bedachte oplossing gekomen is, de beschrijving van het productieproces (met foto’s), de code, video over de werking van de oplossing, beschrijving van alle teamleden en de evaluatie; wat heeft het team geleerd van dit project. Daarnaast beoordeelt de jury het totale plaatje en kunnen er bonuspunten gegeven worden voor verrassende elementen in het project.

Natuurlijk houdt de jury ook rekening met de grote van het team, het schoolniveau, de leeftijd van de leerlingen en de rol van de docent in het project.

Tijdens de Final Challenge, het finale-evenement, worden naast de hoofdprijs ook prijzen uitgereikt voor ‘Meest duurzame idee’, ‘Beste presentatie’ en ‘Meest creatieve team’.

Mogen we gebruik maken van een prototype of extra materiaal zoals Lego om onze oplossing te demonstreren?

Dat mag zeker, leuk zelfs! We dagen je uit om zo creatief mogelijk te zijn, haal alles maar uit de kast!

Er zit toch een enorm verschil tussen een brugklasser vmbo en een gymnasium 6 leerling. Hoe gaan jullie dat beoordelen?

Bij het jureren wordt er natuurlijk rekening gehouden met het niveau en de leeftijd van het deelnemende team.

Ik heb in schooljaar 2017/2018 ook meegedaan aan de STEAM Cup Challenge. Krijg ik korting als ik dit jaar weer wil deelnemen?

Leuk dat je weer mee wil doen! Je kunt zeker korting krijgen als je voor het tweede jaar deelneemt. Neem even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Mailen kan naar servicedesk@slbdiensten.nl, of telefonisch, via 020 – 420 13 96.